Svijet

Izazivanje panike i nereda: Uhapšen zbog prijetnji da će BACITI EKSPLOZIVNU NAPRAVU na američku ambasadu

Službenici policije uhapsili su osobu V.M. (56) iz Nikšića, koja je putem telefona prijetila da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi Ambasade SAD u Podgorici, saopšteno je iz crnogorska Uprave policije.

Izazivanje panike i nereda: Uhapšen zbog prijetnji da će BACITI EKSPLOZIVNU NAPRAVU na američku ambasadu
FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA

Iz policije su naveli da je V.M. osumnjičen da je obavio krivično djelo izazivanje panike i nereda i da će u zakonskom roku biti priveden nadležnom državnom tužiocu.

– Efikasnom i sinhronizovanom akcijom pripadnika nikšićkog i podgoričkog centra bezbjednosti identifikovana je i lišena slobode osoba koja je danas putem telefona prijetila da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi Ambasade SAD – navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je osumnjičeni pozvao na službeni telefon firme zadužene za zapošljavanje građevinskih radnika na izgradnji nove zgrade ambasade i prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi Ambasade, a nakon toga je poslao više poruka sa uvredljivim i prijetećim sadržajem.

– Nikšićka policija, nakon dobijene informacije od kolega iz Podgorice, locirala je i privela lice. Takođe, pripadnici policije su u Nikšiću pretresli stan i druge prostorije koje V.M. koristi i pronašli i oduzeli pištolj – dodaje se u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu