Svijet

"Proces okončati što prije" Džonson i Džonson zatražio upotrebnu dozvolu za vakcine protiv korone u Japanu

Američka kompanija Donson i Džonson podnijela je zahtjev za izdavanje dozvole za upotrebu njene vakcine protiv korona virusa u Japanu, javlja Anadolija.

"Proces okončati što prije" Džonson i Džonson zatražio upotrebnu dozvolu za vakcine protiv korone u Japanu
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

Zahtjev japanskom Ministarstvu zdravstva je predala kompanija ”Janssen Pharmaceutical” koja će i voditi proces distribucije Džonson i Džonson vakcina u Japanu.

Prvi sekretar kabineta japanske vlade Kato Katsunobu izjavio je da bi proces izdavanja dozvole za korištenje Džonson i Džonson vakcina trebao biti što prije okončan kako bi se imunizacija obogatila novom ponudom na tržištu.

Pročitajte još

Kompanija Džonson i Džonson još nije pregovarala s japanskom vladom pa bi i u slučaju hitrog izdavanja upotrebne dozvole prve vakcine te kompanije u Japan mogle stići naredne godine.

Japanske vlasti su u februaru odobrile upotrebu vakcine Fajzer/BioNTek, a prošle sedmice je odobrena i upotreba vakcina Moderna i AstraZeneka, prenosi Avaz.

Vlada Japana do sada je naručila 194 miliona doza Fajzer vakcine, 120 miliona doza AstraZeneke i 50 miliona doza vakcine od kompanije Moderna.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu