Politika

Turkovićeva odgovorila Grubeši: Odluka o olakašnju mjera za ulazak stranaca tek treba da se definiše

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković izjavila je da odluka o olakšavanju mjera za ulazak stranaca u BiH tek treba da bude definisana, nakon što je ministar pravde Josip Grubeša demantovao njene tvrdnje da ministri iz HDZ-a opstruišu usvajanje ovde odluke kojom se omogućava bezvizni ulazak građanima Saudijske Arabije.

Turkovićeva odgovorila Grubeši: Odluka o olakašnju mjera za ulazak stranaca tek treba da se definiše
FOTO: HAJAT TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Turkovićeva je navela i kako nije predloženo ukidanje viznog režima za Saudijsku Arabiju već privremena suspenzija u trajanju turističke sezone za boravak do 30 dana.

Ona je u saopštenju navela kako je odluka u stvari “odgođena” jer nije adekvatno pripremljena, kritikovali su je i Granična policija BiH i Kancelarija za zakonodavstvo.

Pročitajte još

– Čim odluka bude definisana i pripremljena na način da ju je moguće primjenjivati niko je razuman neće blokirati – navela je Turkovićeva

Ona je napomenula da su o tome prijedlogu upoznati blagovremeno predstavnici EU, a da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara do danas nije dobilo zvanični stav Unije o tome.

Grubeša je danas izjavio da turizam u BiH opstruiše ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković, a njene tvrdnje da to čine ministri iz HDZ-a je nazvao zlonamjerim.

– Bez sumnje je dug ambasadorski staž Turkovićeve u arapskim zemljama proizveo određene simpatije prema tom dijelu svijeta, pa ne obrazlaže i drugi dio odluke kojom nema bezviznog režima ni za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku – naveo je Grubeša u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu