Društvo

"Mladi će zadati POSLJEDNJI UDARAC KORONI" Dr Kisić ističe da je u borbi protiv virusa ključna vakcinacija

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević navela je da je u toku jučerašnjeg dana po prvi put nakon godinu dana detektovan jednocifren broj korisnika koji su pozitivni.

"Mladi će zadati POSLJEDNJI UDARAC KORONI" Dr Kisić ističe da je u borbi protiv virusa ključna vakcinacija
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE SCREENSHOT

Govoreći o vakcinaciji mladih navodi da oni na početku kao i svuda u svijetu nisu bili prioritet za vakcinaciju, ali da se sada situacija mijenja.

Pročitajte još

– Prioritet su bili najstariji sugrađani zatim oni sa hroničnim oboljenjima i oni koji su bili profesionalnio najugroženiji. Tako ako sada pogledamo procenat vakcinisanih po uzrasnim grupama svuda u svijetu je najmanji u najmlađim uzrasnim grupama jer oni nisu bili prioritet, ali sada je došao red na njih. Upravo njima je pripala uloga da daju završni udarac ovom virusu – ističe Kisić Tepavčevićeva.

Objašnjava da je pre nešto manje od mjesec dana uzrasni kriterijum u našoj zemlji snižen na 16 godina i kako kaže, značajan broj mladih se odazvao na vakcinaciju, pišu Novosti.

Navodi da vakcina ima, da građani mogu da biraju između četiri cjepiva, i poručuje da je “svako od nas podjednako bitan, da ne možemo da uspemo ako ne budemo ujedinjeni protiv virusa”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu