Banjaluka

OPET PREKINUTA SKUPŠTINA GRADA Svađa Stanivukovića i Amidžića zbog prisustva sjednicama

Sjednica Skupštine grada je prekinuta i zasjedanje bi trebalo biti nastavljeno u ponedjeljak. Ovaj put je prekidu prethodio verbalni sukob gradonačelnika Draška Stanivukovića i pojedinih odbornika, a među glasnijima je bio odbornik SNSD Srđan Amidžića.

OPET PREKINUTA SKUPŠTINA GRADA Svađa Stanivukovića i Amidžića zbog prisustva sjednicama
FOTO: G. ŠURLAN, A ČAVIĆ, GRAD BANJALUKA/RAS KOMBO

Nakon redovne pauze u zasjedanju Skupštine grada odbornici su trebali nastaviti rad ali to se nije dogodilo, zato što su negodovali odbornici SNSD Srđan Amidžić i Ujedinjene Srpske Neven Stanić. Razlog je bio zato što na sjednicu nije došao gradonačelnik Draško Stanivuković. Napravljena je nova pauza kako bi sačekali gradonačelnika da im se pridruži.

Nakon dolaska na zasjedanje došlo je do verbalnog sukoba Stanivukovića i Amidžića, prvo sa mjesta na kojima sjede, jer sjede jedan iza drugog. Prepirka se preselila i na ostatak Skupštine, jer se Stanivuković u jednom momentu obratio odbornicima sa Skupštinske govornice, pa je to preraslo u svađu jer su se čula dobacivanja raznih odbornika.

Pročitajte još

– Jeste vi srećni što ćete mene ovdje vezati. Pa danima zasjeda Skupština i nikako da se glasa, time se usporavaju brojne odluke. Ja nikoga ne sputavama da kaže svoje mišljenje, ali insitirate da ja budem prisutan na tačkama koje se tiču Turističke organizacije, a ja o tome skoro ništa pa ne odlučujem – rekao je Stanivuković.

Amudžić je kratko rekao da mu nije bila namjera da nekom otežava situaciju.

– Ja razumijem da se odužila Skupština ida je do kraja radnog dana ostalo još malo vremena. Moj prijedlog je bio da, oni koji trebaju kontaktiraju sa gradonačelnikom, da se rad Skupštine nastavi u ponedjeljak. Problem je što su kolege iz opozicije objašnjavale da je sve po opovniku i da mi griješimo – rekao je Amidžić.

Nakon toga se Stanivuković ponovo obratio odbornicima i tražio da se na kraju radnog dana glasa o tačkama koje su pređene.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić ga je upozorio da može da se obraća odbornicima, ali samo kada je u pitanju tema koja je predmet rasprave.

Nakon što je završio obraćanje, gradonačelnik se mimo govornice obraćao odbornicima i nije obraćao pažnju na upozorenja Ilića da je potrebno da dozvoli Skupštini nesmetan rad. Zbog toga je Ilić prekinuo sjednicu, a nastavak je najavio u ponedjeljak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu