Svijet

Mandić na dočeku mitropolita Joanikija: U duhu bratstva spremni smo na zajedništvo

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da je taj savez spreman da u duhu bratstva nađe zajedničku riječ sa svima i da je spreman da se, kako je rekako, "uhvate u kolo" koje je u jednom trenutku bilo prekinuto.

Andrija Mandić
FOTO: D. GOLL/RINGIER

Mandić je to rekao sinoć na veči u Patrijaršijskom domu u Podgorici, poslije dočeka i službe izabranog mitropolita Joanikija u Hramu Hristovog Vaskrsenja.

On se prisutnima obratio na molbu mitropolita rekavši da predstavnici DF-a žele da u tom duhu zajedništva da nastave odnose koji su, kako je rekao, u jednom periodu bili narušeni.

– Odnose sa onima koji se bave politikom i donese odluke u ime naroda – kazao je Mandić izrazivši pritom spremnost da uvaže druge, ali i da, kako je rekao, i oni budu uvaženi..

Pročitajte još

Obrativši se mitropolitu Joanikiju, Madić je rekao da u vremenu koje predstoji mitropolit ima ulogu više i da očekuje da pomogne, kako je rekao, „nama koji imamo nesporazum da pronađemo neka rješenja“.

– Među nama su u ovom vremenu pale teške riječi, krupni izazovi ali vam mogu reći, u ime grupe ljudi koju ja predstavljam, da smo spremni da radimo zajedno i da nađemo bratsko rješenje. Spremni smo da uvažimo druge ali očekujemo i da mi budemo uvaženi – naveo je , između ostalog, Mandić.

Ako, kazao je, ne dođe do zajedničkog rješenja, uvijek će odlučivati volja naroda.

Istakao je da se volje naroda ne plaši, ali da ne bi, kako je rekao, ispitivli to uvjerenje, najbolje je, ističe, da pronađemo bratsko zajedništvo, slogu i zajedničku riječ.

. Mi smo spremi da se uhvatimo u bratsko kolo, bez obzira što se ono u jednom trenutku prekinulo – kaže Mandić, prenijela je podgorička Borba.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu