Svijet

KORONA DIVLJA U RUSIJI Moskva ponovo prolazi kroz pandemiju

Moskovske vlasti vjeruju da ruska prijestonica ponovo prolazi kroz epidemiju virusa korona, usljed širenja novog soja, izjavio je gradonačelnik Sergej Sobjanin.

KORONA DIVLJA U RUSIJI Moskva ponovo prolazi kroz pandemiju
FOTO: YURI KOCHETKOV/EPA

On je za televiziju “Rusija jedan” rekao da je vakcinisanje najefikasnija metoda zaustavljanja epidemije, te da sve druge mjere mogu samo trenutno da riješe problem.

– Trenutna situacija nagovještava da, zapravo, ponovo prolazimo kroz brzo širenje epidemije virusa korona – istakao je Sobjanin.

Naglasivši da je za zaustavljanje epidemije potrebna vakcinacija većih razmjera, Sobjanin je istakao i neophodnost pridržavanja sanitarnih mjera, nošenja maski u javnom prevozu, na javnim mjestima, u trgovinama i slično, prenosi TASS.

– To su, međutim, privremene mjere. Neophodno je da se izvrši vakcinisanje ili da se uvedu stroge mjere zatvaranja kako bi se radikalno riješio problem -napomenuo je Sobjanin.

Gradonačelnik Moskve dodao je da se stanovništvo mora vakcinisati i da “ne postoji drugi izlaz”.

Najmanje 8.457 ljudi bilo je pozitivno na testu za virus korona u Moskvi u posljednja 24 časa, a registrovano je i 96 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19.

U ruskoj prijestonici je se od početka epidemije zarazilo najmanje 1.332.214 ljudi, a preminula su 21.972 pacijenta na kovid odjeljenjima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu