Društvo

Đajić: UKC RS na najbolji mogući način odgovorio na problem pandemije virusa korona

Generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da su u ovoj zdravstvenoj ustavni oboljeli od kovida zbrinjavani po najvećim svjetskim standardima i da je zadovoljan što je pohvale za dobar rad dobio i od ruskog kolege Jevgenija Vladimirovića Šahlina.

Vlado Đajić
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Đajić je istakao da je ova zdravstvena ustanova na najbolji mogući način odgovorila na problem pandemije virusa korona, koji je još prisutan.

– Oboljeli od kovida kod nas su imali odličan smještaj, dobru dijagnostiku, terapiju i tretman kakav imaju svjetske bolnice – rekao je Đajić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa Šahlinom, direktorom Prve bolnice u Magnitogorsku.

Đajić je izrazio zadovoljstvo da je od ruskog kolege dobio pohvale da UKC radi dobro i da raspolaže sa dobrim stručnjacima, prostorom i opremom.

Goste iz Rusije, kako je naveo, upoznao je sa dosadašnjim rezultatima rada sa pacijentima na kovid odjeljenjima, planovima razvoja UKC, mogućnostima liječenja pacijenata iz Rusije i razvoju zdravstvenog turizma u Republici Srpskoj, kao i mogućnosti usavršavanja ljekara iz Srpske u Rusiji i obnuto.

Direktor Prve bolnice u Magnitogorsku Jevgenij Vladimirović Šahlin rekao je novinarima da UKC Republike Srpske i Prva bolnica u Rusiji imaju isti pristup u pružanju ljekarske pomoći i rehabilitaciji oboljelih od kovida, te da UKC ima velike razvojne mogućnosti.

U dvodnevnoj posjeti Republici Srpskoj boravi delegacija Uralske regije iz Ruske Federacije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu