Politika

Nešić za Srpskainfo "Greška je što je SNSD krenuo sa peticijom prije zajedničkog sastanka"

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, smatra da je zadnjom odlukom odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka nanijeta ogromna šteta srpskom narodu i Republici Srpskoj, te da niko ne može ukinuti slobodu govora koja je zagarantovana Ustavom.

Nešić za Srpskainfo "Greška je što je SNSD krenuo sa peticijom prije zajedničkog sastanka"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Za Srpskainfo kaže da ovo nije trenutak za međusobna politička optuživanja, već za jedinstvo svih političkih partija u korist Republike Srpske i njenih građana.

– Mi u Srpskoj treba da se ogrnemo jednom zastavom, a to je zastava Republike Srpske, da zaboravimo naše stranačke dresove, da odgovorimo jednim stavom, ali stavom kojim ćemo istrajati do kraja, jer moramo pokazati ozbiljnost i dosljednost- kaže Nešić.

Takođe, smatra da je greška što je  SNSD krenuo sa potpisivanjem peticije prije zajedničkog sastanka. Peticija je trebala biti, smatra Nešić, dogovorena na zajedničkom sastanku i prvi potpisnici peticije su trebali da budu predstavnici političkih partija.

Pročitajte još

– To bi bio prvi signal jedinstva Republike Srpske. Ovako, na ovaj način ovo je samo promocija SNSD, a mislim da nijedna politička partija na ovome ne bi trebala da ubire neke političke poene, da ostvaruje neku dobit, kako bi na sledećim izborima eventualno ostvarila neki veći broj glasova – kazao je Nešić za Srpskainfo.

Jasno je poručio – jesmo za jaku Srpsku, ali bez prevara.

– Moj stav je da se Srpska mora braniti, da moramo imati jedinstvo i da samo tako možemo sačuvati Srpsku, jer je ona svetinja koja je iznad svake političke partije. Mogu da garantujem da je DNS uvijek bio na braniku Republike Srpske i bićemo i sada. Nećemo nikada biti neko ko će omogućiti da se Srpska ukine, ali isto tako nećemo nikome biti jeftini statisti i pijuni, za njihove političke igre i sticanje jeftinih političkih poena- rekao je Nešić.

Bez obzira koju političku partiju predstavljali, Nešić kaže da nije vrijeme za međustranačka prepucavanja.

– Moramo se izdići iznad međusobnih političkih optuživanja i ličnih političkih stavova, zarad interesa Republike Srpske i njenih građana, jednim glasom koji se zove Republika Srpska – zaključio je Nešić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu