Društvo

NAJNOVIJI KORONA PRESJEK Blagi pad brojki, ali stručnjaci upozoravaju na četvrti talas

U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.128 osoba, od kojih je pozitivno 457 dok su, nažalost, preminule četiri osobe.

NAJNOVIJI KORONA PRESJEK Blagi pad brojki, ali stručnjaci upozoravaju na četvrti talas
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Na respiratorima je 12 pacijenata.

Podsjetimo, juče je od ukupno testiranih, njih je bilo pozitivno, dok su nažalost osobe preminule. Na respiratorima je bilo pacijenata.

Virusolog i član Kriznog štaba Tanja Jovanović ističe da povećan broj zaraženih posljednjih dana može da bude pokazatelj da je Srbija na pragu četvrtog talasa.

Pročitajte još

– On će udarati tamo gdje imamo najviše nevakcinisanih. Godišnji odmori su, ljudi idu u rizična područja i zemlje koje su već u četvrtom talasu. Čak se cijele porodice vraćaju inficirane, a neki od njih moraju da budu i hospitalizovani – kaže ona.

Zato bi, navodi, trebalo poštovati mjere koje su sada na snazi, a za koje smatra da bi ih trebalo i pooštriti.

– Teško je tražiti pooštravanje mjera kad se apsolutno ne poštuju i mjere koje su trenutno na snazi. U Grčkoj se, recimo, jako poštuju najosnovnije epidemiološke mjere – maska su obavazne u zatvorenom prostoru, kao i fizička distanca. Ne može se ući u prevoz, hotel, restoran ili bilo koji zatvoreni prostor bez maske – rekla je ona, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu