Hronika

Cijela porodica povrijeđena u nesreći: Djed sletio u kanal, ljekari se bore unuku za život

Šestočlana porodica iz Pećinaca povrijeđena je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć oko 20 sati dogodila u Rumi, kada je automobil "polo" u kom su bili sletio u kanal. Među povrijeđenima je i desetomjesečna beba, koja je u najtežem stanju.

Cijela porodica povrijeđena u nesreći: Djed sletio u kanal, ljekari se bore unuku za život
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RINGIER

Nesreća se dogodila na kružnom toku, kada je porodica iz Pećinaca krenuli ka Irigu, a sumnja se da je vozač Petar J. (59), inače deda teško povrijeđene bebe, usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu i sletio s puta.

Pročitajte još

– Njemu je poslije udesa izmeren alkohol u krvi, nešto oko 0,3 promila, a nije imao ni dozvolu, jer mu je ona oduzeta zbog ranijih prekršaja – kaže sagovornik Kurira, a rođaci porodice kažu da je Petar J. sa suprugom, troje dece i unukom preksinoć krenuo u goste.

Povrijeđena bebica prevezena je u KC Vojvodine, a dr Goran Rakić rekao je da je dječak u stabilnom stanju.

– Dijete ima tešku povredu, ali je njegovo opšte stanje stabilno, nije životno ugroženo. Ima frakturu kostiju lobanje, to se prati – rekao je ljekar i pojasnio da mališan ima osam kilograma, te da lijepo jede i pije u bolnici.

Ostali povređeni, među kojima je i maloletna majka bebe, prebačeni su u bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

– Samo je sin vozača, Đ. K. (22), pušten na kućno lečenje – kaže izvor i dodaje da se pretpostavlja da beba nije bila u auto-sedištu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu