Sudbine

Erdogan im na vjenčanju: Ko su Bakirova kćerka i njen izabranik

Kćerka lidera SDA Bakira Izetbegovića i direktorke Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović udaje se danas u Sarajevu za osam godina mlađeg biznismena Ćamila Humačkića.

Erdogan im na vjenčanju: Ko su Bakirova kćerka i njen izabranik
FOTO: FACEBOOK/JASMINA IZETBEGOVIC

Svjedok na vjenčanju, kako pišu federalni mediji, biće turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Humačić je mladi biznismen porijeklom je iz Stoca, a sa porodicom živi u Njemačkoj gdje se bavi privatnim biznisom.

Osnivač je i direktor firme koja se bavi razvojem, implementacijom, održavanjem i prodajom softvera, obradom podataka i iostalim djelatnostima u oblasti IT-a.

Jasmina Izetbegović, kćerka najmoćnijeg bošnjačkog bračnog para Bakira i Sebije Izetbegović udaje se za mjesec. Ona je…

Posted by Ilidza grad on Wednesday, July 28, 2021

Izetbegovićeva kćerka je prilično nepoznata široj javnosti u BiH.

Poznato je da je završila Likovnu akademiju u Sarajevu, nakon čega je školovanje nastavila u Holandiji, gdje je završila i postdiplomske studije. Danas je vlasnica i direktorka jedne marketinške agencije, a prije ove veze bila je zaručena za bosanskohercegovačkog youtubera Adnana Cerića poznatijeg kao Cerix, piše Oslobođenje.

Turski predsjednik sletio je danas na Sarajevski aerodrom nakon čega će prvo posjetiti groblje Kovači gdje će odati počast prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Pročitajte još

Planirano je da nakon toga Erdogan posjeti buduću zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH na Kovačima koja je u izgradnji.

Turski predsjednik će u 14.15 obići će Gazi Husrev-begovu medresu, nakon čega bi se s ostalom delegacijom trebao uputiti pješice prema Begovoj džamiji gdje će biti svjedok na šerijatskom vjenčanju Jasmini i Ćamilu

Nakon šerijatskog vjenčanja predsjednik Turske i ostali uputiće se u hotel „Evropa“ gdje će i biti održana ceremonija vjenčanja kćerke Bakira Izetbegovića sa biznismenom porijeklom iz Stoca – Ćamilom Humačkićem.

Planirano je da predsjednik Turske bude i kum na vjenčanju, čija će ceremonija biti upriličena u „Evropi“ od 16 sati.

Čak 400 gostiju na vjenčanju

Nezavnično, mladenci su u hotelu „Evropa“ rezervirali 50 soba za sve goste vjenčanja, a planirano je da na svadbi bude čak 400 zvanica.

U pratnji predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana biće 50 članova njegovog obezbjeđenja. Turski predsjednik trebao ni odsjesti u jednom hotelu na Skenderiji.

Povodom posjete turskog predsjednika BiH obavještajne agencije u BiH nisu tim povodom zaprimile niti jednu prijetnju, navodi Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu