Društvo

UPIS OD PONEDJELJKA U drugom roku mjesta za 1.429 brucoša na budžetu

Drugi rok za upis studenta u prvu godinu studija na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu počinje u ponedjeljak, 30. avgusta, a završava 3. septembra.

UPIS OD PONEDJELJKA U drugom roku mjesta za 1.429 brucoša na budžetu
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Za brucoše su ostala 2.246 mjesta na ova dva univerziteta, od toga 1.429 na budžetu.

Banjalučki univerzitet na budžetu ima još 756 slobodnih mjesta za studente prve godine. Najviše mjesta ostalo je na Prirodno-matematičkom fakultetu – ukupno 165 na osam odsjeka.

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu ima još ukupno 1.131 slobodno mjesto, od toga 673 na budžetu. Najviše mjesta za brucoše ostalo je na Filozofskom fakultetu, 170 na 17 odsjeka. Više od 40 slobodnih mjesta ima još na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini, Tehnološkom fakultetu u Zvorniku i Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Pročitajte još

Polaganje prijemnog ispita počinje 6. septembra, u 9 časova. Objavljivanje rezultata je na većini fakulteta do 8. septembra do 14 časova. Upis primljenih kandidata traje od 13. do 19. septembra.

Osnovni uslov za upis na studijske programe prve godine prvog ciklusa studija je završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini ili ekvivalentno obrazovanje u inostranstvu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu