Društvo

"IMUNIZACIJOM SAČUVATI UGOSTITELJSKI SEKTOR" Šajić zadovoljan brojem vakcinisanih, pozvao i ostale radnike

Ugostiteljski sektor jedan je od najpogođenijih pandemijom virusa korona, te vakcinacija ugostiteljskih radnika ima veliki značaj za očuvanje i stabilizaciju privredne grane u narednom periodu, rekao je Dalibor Šajić iz Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske "Horeka".

"IMUNIZACIJOM SAČUVATI UGOSTITELJSKI SEKTOR" Šajić zadovoljan brojem vakcinisanih, pozvao i ostale radnike
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
Dalibor Šajić

Šajić je izrazio zadovoljstvo što se danas u Banjaluci na vakcinaciju bez zakazivanja, koju je organizovalo Udruženje, odazvao veliki broj ugostiteljskih radnika.

– Do sada je bilo oko 150 ljudi, te pozivam i ostale poslodavce i radnike da se vakcinišu, kako bi na taj način smanjili pritisak na zdravstvo, ali i spriječili eventualno zatvaranje ako se epidemiološka situacija pogorša – rekao je Šajić.

On je naveo da je u planu da se vakcinacija za radnike u ugostiteljskom i turističkom sektoru organizuje i u drugim većim gradovima i sredinama.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom ugostitelja na vakcinaciju, s obzirom na to da je ugostiteljstvo među najpogođenijim sektorima.

– Cilj nam je da građani prepoznaju značaj vakcinacije, te da se što prije vakcinišu, naročito zbog pogoršane epidemiološke situacije – rekao je Zeljković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu