Politika

Čavušoglu o političkoj situaciju u BiH nakon sastanka u Beogradu: Važna nam je stabilnost, Vučić i Erdogan imaju veliku ulogu

Ministri spoljnih poslova Srbije i Turske Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu saglasni su da je svaka vrsta dijaloga i razgovora uvijek dobra za rješavanje otvorenih pitanja, u cilju očuvanja mira i stabilnosti.

Čavušoglu o političkoj situaciju u BiH nakon sastanka u Beogradu: Važna nam je stabilnost, Vučić i Erdogan imaju veliku ulogu
FOTO: RT/YOUTUBE/SCREENSHOT

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da je situaciju u toj zemlji moguće rješiti posredovanjem predsjednika Turske, Srbije i Hrvatske, na šta je turski predsjednik izrazio spremnost da se uključi ukoliko se sve strane slože, Čavušoglu je rekao da su za Tursku, prije svega, važni mir, stabilnost i dobro stanje na Balkanu, u svim zemljama regiona.

Dodao je da Turska nikad nije razdvajala predsjedavajuće, niti bilo koji narod ili etničku grupu u BiH.

– Vidimo da predsjednici Vučić i Erdogan imaju veliku ulogu u odnosima i mislim da će i ubuduće oba lidera uraditi ono što je u njihovoj moći i dužnosti na održavanju mira i stabilnosti – rekao je Čavušoglu.

Pročitajte još

To će, kaže, dodatno ojačati i projekat izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd, koji će, kaže, biti od velikog značaja za uspostavljanje stabulnosti.

– Mi ćemo uraditi sve što je na nama po tom pitanju – rekao je Čavušoglu.

Šef srpske diplomatije je poručio da je svaka vrsta konstruktivnog pristupa i promocije dijaloga, kao sredstva za rješavanje svih otvorenih pitanja u regionu nešto što podržava.

– Vučić i Erdogan su idejom izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, koji treba da spoji ljude, posvjedočili posvećenost dijalogu kao najvažnijem i najprihvatljivijem sredstvu koje stoji na raspolaganju za rešavanje pitanja – rekao je Selaković.

On je istakao da je svaka vrsta dijaloga sa učešćem svih koji mogu da imaju neku vrstu uticaja nešto dobro.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu