Hronika

NAPRAVILI IM SAČEKUŠU MMA borac kolateralna šteta krvavog obračuna

Goran Kovačević Goranac (47) i njegov tjelohranitelj, MMA borac Uroš Stefanović (27), pokušali su da se sakriju od napadača koji su im u četvrtak uveče napravili sačekušu u Cankarevoj ulici u Novom Sadu, pokazali su prvi rezultati istrage.

NAPRAVILI IM SAČEKUŠU MMA borac kolateralna šteta krvavog obračuna
FOTO: RAS KOMBO

Stefanović je primio nekoliko hitaca i preminuo je na licu mjesta, dok je Kovačević u sačekuši ranjen i pušten je na kućno liječenje, piše Blic.

Dan nakon pucnjave u kojoj je ubijen mladi MMA borac u Novom Sadu bilo je “opsadno stanje”, veliki broj policajaca bio je na ulicama i za napadačima na osuđivanog kriminalca iz Vojvodine i njegovog mladog tjelohranitelja još se traga.

Kako nezvanično saznaje Blic iz izvora bliskog istrazi, motiv napada na Goranca, koji ima pozamašan policijski dosije i čije se ime dovodi u vezu sa trgovinom narkoticima i otmicama, još nije poznat.

– Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo meta napada je bio Goranac, a Stefanović je nažalost samo kolateralna šteta. On nije imao policijski dosije niti je ikada dovođen u vezu sa bilo kakvim kriminalnim aktivnostima tako da ne postoji osnov sumnje da je on bio meta, dok se za Goranca to ne može reći. Sama činjenica da je imao tjelohranitelja dovoljno govori – kaže za Blic izvor iz policije.

FOTO: CREATIVEMMA/YOUTUBE / SCREENSHOT
FOTO: CREATIVEMMA/YOUTUBE / SCREENSHOT

Isti izvor dodaje da se rekonstrukcijom čitavog incidenta došlo do zaključka da su se Goranac i Stefanović pukim slučajem našli u dvorištu zgrade u Cankarevoj ulici.

– Goranac se u pratnji Stefanovića najvjerovatnije vraćao kući pošto živi u blizini. Izgleda da su primijetili da ih neko prati te da su u želji da se sklone sa ulice skrenuli u prolaz, a zatim i u dvorište zgrade. To nije promaklo napadačima tako da su svojim vozilom uletjeli za njima u dvorište i otvorili rafalnu paljbu iz poluautomatskog oružja – objašnjava izvor.

Stefanović je preminuo na licu mjesta, a napadači su, vozeći velikom brzinom i ne obazirući se na prolaznike, izletjeli iz prolaza zgrade preko trotoara na put, i samo pukom srećom još neko nije nastradao!

– Njihovo vozilo pronađeno je na izlazu iz grada u smjeru ka Rumenki i na njemu je bilo rupa od metaka tako da se može zaključiti da je došlo do razmjene paljbe što tek treba da se potvrdi istragom nakon ispitivanja svjedoka. Ako je i bilo razmjene paljbe, prva saznanja istrage ukazuju na to da ubijeni Stefanović nije pucao, ali se čekaju rezultati analiza “parafinske rukavice” sa obdukcije njegovog tela da bi se vidjelo da li na rukama ima tragova baruta – objašnjava sagovornik.

“Bio je jedan od rijetkih, srčan, hrabar i pošten”

Na društvenim mrežama brojni sportisti i prijatelji opraštaju se od ubijenog Stefanovića koji je važio za odvažnog, dobrog i poštenog momka.

– Uroš je bio divan dečko. Izuzetno dobar prijatelj i cijenjen borac. Bio je multitalentovan i mogao je imati svjetlu budućnost. Bio je vrstan rvač, a ni džudo ni brazilski džiu džicu mu nisu bili strani tako da ga je njegov multitalenat za borbu doveo do toga da postane MMA (mixed martial arts) borac. On je 2018. godine dobio zvaničnu licencu za fizičko obezbjeđenje i od onda je radio kao tjelohranitelj. To mu je praktično bio dodatni izvor prihoda da bi mogao da se posveti vježbanju – pričaju za Blic njegovi prijatelji iz kluba.

Kažu i da se nikada nije bavio nikakvim ’’mutnim’’ radnjama niti da ima bilo kakav dosije, te da je njegova jedina veza sa kriminalom bila ta što je čuvao Goranca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu