Politika

RUKOVODE SE USTAVOM Banjac: Nema nazad i nema povlačenja, moramo da zaštitimo Republiku Srpsku!

Republika Srpska neće odstupiti od zaštite ustavne i dejtonske pozicije, rekao je Darko Banjac, lider NPS.

RUKOVODE SE USTAVOM Banjac: Nema nazad i nema povlačenja, moramo da zaštitimo Republiku Srpsku!
FOTO: NPS

Zauzeli smo kurs da se vrate nadležnosti koje pripadaju Republici Srpskoj i u tom pravcu nastavljamo da djelujemo. Vladajuća koalicija u Srpskoj jasno je poručila da se BiH mora vratiti u okvire Dejtonskog sporazuma. Niko iz Republike Srpske ne atakuje na teritotrijalni integritet BiH kako se to želi prikazati u Sarajevu i skrenuti priča sa višegodišnjeg urušavanja Dejtonskog sporazuma upravo od strane Sarajave i OHR – istakao je on.

Dodaje kako se najbolje vidi da je Republika Srpska na pravom putu povratka i zaštite dejtonske pozicije iz poteza političkog Sarajeva, koje “prosto vuče za rukav međunarodne političare da spriječe Srpsku u vraćanju nadležnosti, a što je prosto nemoguće”.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

– Da je prošlo vrijeme sarajevske politike i OHR najbolje se vidjelo na posljednjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN na kojoj je Kristijan Šmit, samoprozvani visoki predstavnik, doživio debakl i zajedno sa sarajevskim partnerima poslat na klupu za rezerve. Ovo je samo još jedan dokaz da Republika Srpska mora istrajati u borbi protiv antidejtonskog djelovanja OHR i sarajevske politike, jer je to jedini ispravan put za opstanak Republike Srpske i Dejtonske BiH – zaključio je Darko Banjac, lider NPS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu