Svijet

Život izgubilo i šest spasilaca: Broj stradalih u rudniku u Sibiru se popeo na 57

Broj stradalih u rudniku uglja Listvjažnaja u Kemerovskoj oblasti, u jugozapadnom dijelu Sibira, porastao je na 57, javlja Tass.

rudar
FOTO: Z.LONČAREVIĆ/RINGIER

Ukupno je 57 osoba poginulo, uključujući spasioce uključene u potragu i spasilačku operaciju – rekao je neimenovani izvor iz ruske službe hitne pomoći.

Zbog jučerašnje eksplozije metana u rudniku uglja, hospitalizovano je 50 osoba, dok još 13 osoba dobija ambulantnu njegu, prema riječima regionalnog zamjenika ministra zdravlja Vitalija Keraskova.

Pročitajte još

“- Ukupno 63 osobe zatražile su ljekarsku pomoć do 10.00 časova. Trinaestoro je dobilo ambulantnu njegu, a ostali su odvedeni u četiri regionalne bolnice” – izjavio je Keraskov.

Guverner Kemerovske oblasti Sergej Civiljov je izjavio da je 11 spasilaca hospitalizovano tokom spasilačke akcije u rudniku Listvjažnaja, gdje je, prema preliminarnim podacima, ranije došlo do eksplozije metana.

“- Jedan spasilac je hospitalizovan sa povredom lobanje, a desetoro zbog trovanja. Ljekari procjenjuju njihovo stanje kao umjereno do teško” – izjavio je guverner.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, u rudniku je u trenutku incidenta bilo 287 rudara, a evakuisano je ukupno 239 ljudi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu