Svijet

Zbog crnogorskog predsjednika reagovalo Ministarstvo zdravlja “Đukanović da ne sije stah i NE DIŽE PANIKU”

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pozvalo je danas crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da, povodom epidemije virusa korona, ne sije strah i ne diže paniku.

Zbog crnogorskog predsjednika reagovalo Ministarstvo zdravlja “Đukanović da ne sije stah i NE DIŽE PANIKU”
FOTO: NOVA S/YOUTUBE/SCREENSHOT

Đukanović je ranije danas objavio na Tviteru da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori alarmantna i pozvao nadležne da bez odlaganja donesu mjere koje će doprinijeti zaustavljanju opasnog trenda obolijevanja od kovida 19.

Iz Ministarstva zdravlja ističu da je Crna Gora među posljednjim državama Evrope zabilježila rast broja slučajeva omikron soja virusa korona, između ostalog, zahvaljujući pomnom nadzoru pandemije, ali i pojačanim kontrolama.

– Đukanovića pozivamo da ne sije strah i ne diže paniku, jer je ono što predstavlja kao specifikum Crne Gore, a to je najveći broj registrovanih infekcija na dnevnoj bazi od početka pandemije, već neko vrijeme realnost kompletne EU, kao i Velike Britanije – ističu iz resornog ministarstva.

Pročitajte još

Iz Ministarstva zdravlja navode da je omikron soj “pokazao zube” u svim zemljama, potpuno nezavisno od mjera koje su na snazi u različitim državama svijeta.

– Šefu DPS-a želimo dobro zdravlje, dok radi na Tviteru od kuće i da se što prije oporavi, kao i da, nakon toga, malo manje vremena provodi na epidemiološki rizičnim mjestima gdje zaraza vreba, poput kafanskih noćnih provoda i da tamo manje pjeva, dok građane licemjerno poziva da se ponašaju odgovorno – naveli su iz Ministarstva.

Iz kabineta crnogorskog predsjednika prije tri dana je saopšteno da je Đukanović pozitivan na virus korona, nakon što je imao kontakt sa kovid pozitivnom osobom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu