Banjaluka

REZULTATI TOKOM NOĆI Zatvorena biračka mjesta u Banjaluci, izlaznost dvostruko veća nego 2017. godine

Danas u 17 časova zatvorena su biračka mjesta, na kojima su naši sugrađani od 9 časova birali članove Savjeta mjesnih zajednica, a izlaznost bez prebrojnih devet biračkih mjesta iznosi 20.18 odsto i dvostruko je veća nego 2017. godine., rekla je ovo predsjednica Gradske izborne komisije Nada Batinar.

REZULTATI TOKOM NOĆI Zatvorena biračka mjesta u Banjaluci, izlaznost dvostruko veća nego 2017. godine
FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RAS SRBIJA

Barinar je rekla novinarima da je taj podatak o izlaznosti bez prebrojnih devet biračkih mjesta.

– Čekamo da se još u Saračici zatvori izborno mjesto, kako bi i to mogli da uvrstimo u brojanje koje nedostaje. U Saračici se još glasa jer su birači 15 minuta pred zatvaranje biračkog mjesta, pristigli u velikom broju – kazala je Batinar.

Pročitajte još

Dodala je da svima koji su stigli prije zatvaranja biračkog mjesta, mora biti omogućeno glasanje.

– Svako ko je došao prije zatvaranja, mora mu biti omogućeno glasanje. Ovi brojevi glasanja su impoznatni i nakon što prebrojimo sve glasove, izlaznost će svakako biti veća od 20.18 odsto – naglasila je ona.

Dodala je dan prošao realtivno mirno, bez zabilježenih incidenata. Slijedi brojanje glasova, a konačni rezultati biće poznati u toku noći.

Građani Banjaluke danas su birali članove savjeta mjesnih zajednica na mandat od četiri godine. Birani su novi predstavnici u 57 banjalučkih mjesnih zajednica. Biračka mjesta, njih 115, bila su otvorena od 9 do 17 časova.

Iz Gradske izborne komisije su podsjetili da je ukupna izlaznost 2017. godine iznosila 11,83 odsto.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu