Svijet

Vučić poručio iz Monaka "2.000 dolara za gas bi za nas bilo neizdrživo"

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će i Srbija biti u problemu ako ruski gas u Evropi bude 2.000 dolara za 1.000 metara kubnih, ali da će svakako naša zemlja bolje proći od drugih i da se nada povoljnijim cijenama u dogovoru sa Rusijom.

Vučić poručio iz Monaka "2.000 dolara za gas bi za nas bilo neizdrživo"
FOTO: MARKO DJOKOVIC/EPA

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što je Medvedev danas poručio EU da će plaćati gas 2.000 dolara.

Istakao je da ne zna ko bi u Evropi mogao da plati tako visoku cijenu gasa, kao i da je gas iz drugih izvora samo prazna priča, pošto tako može da se nadomjesti samo dio potrebnih količina gasa.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je dodao da Srbija sada ima i najjeftiniju struju u Evropi.

Kaže da će i večeras kada završi obaveze u Monaku, prije odlaska u Španiju, ponovo da se baviti time šta još može da se uradi kako bi se naša zemlja dodatno osigurala krizi.

Veliki hendikep što nemamo more

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao i da postoje alternative za uvoz energenata, ali je veliki hendikep što Srbija nema more.

Ukazao je da moramo da koristimo luke u susjedstvu, ali da neke zemlje ne mogu da dođu, na primjer, do luke Konstance zbog raznih multilateralnih odnosa.

Prenio je da je razgovarao sa predsjednikom Irana, koji, kako je rekao, ima mnogo toga što nam je potrebno od nafte, gasa, đubriva, . . .

Pročitajte još

– Nešto ide preko Iraka, nešto preko Azerbejdžana, ali mislim da ćemo moći dosta da radimo sa njima, ali i sa mnogim drugima, rekao je Vučić a prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu