Zabava

Pjevač jedva sakupi 1.000 evra: Keba mizerno zarađuje u odnosu na kolege

Dok ostali estradni pjevači zarađuju i do 100.00 evra od pregleda na Jutjubu, folk pjevač Dragan Kojić Keba je prethodnu godinu uzeo samo oko 1.000 evra.

Pjevač jedva sakupi 1.000 evra: Keba mizerno zarađuje u odnosu na kolege
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Kako pišu mediji, za razliku od većine pjevačevih kolega s estrade koja na godišnjem nivou uzme novac dovoljan da kupi stan srednje kvadrature u prestonici, Kojićeve se pjesme ne slušaju toliko uprkos tome što je profil dugo reklamirao preko društvenih mreža.

– Dragan ima milionske preglede na pjesmama “Ne mogu ti ja pomoći”, “Ona to zna” i na pjesmi “Kukavica”, ali ona nije na njegovom profilu, pa od toga nema autorska prava. Za razliku od njega, kolege Tanja Savić, Darko Lazić, Đani, Maja Berović,Ceca i Aca Lukas zarađuju godišnje preko 100.000 evra, a pošto imaju na stotine hiljada sabskrajbera na profilima, dobijaju dodatni novac od autorskih prava.

FOTO: FOTO: JELENA ŽIGIĆ/RINGIER
FOTO: FOTO: JELENA ŽIGIĆ/RINGIER

Keba je u jeku epidemije korona virusa snimao svoju emisiju “Herbarijum” na Jutjub kanalu, ali ni ona nije dobro prošla, pa su pregledi izostali.

– Keba je emisiju zamislio tako što je zvao kolege pjevače da pjevaju s njim različite kavere i da sve dijele na društvenim mrežama, ali to nije zaživjelo. Pregleda ima malo, a poslije nekoliko emisija prestao je sa snimanjem, pa u intervjuima nije pominjao ovaj projekat. Nedavno je promovisao novu duetsku pjesmu s koleginicom Marinom Čokan “Evo ti srce na dar”, ali se, uprkos pompeznoj najavi, nije zavrtjela i postala hit. Možda je vrijeme da se Keba penzioniše ili da otvori salon ljepote – priča sagovornik za Telegraf.

Ceca i Lukas rekorderi na Jutjubu

Ceca Ražnatović i njen kolega Aca Lukas tokom prethodne godine oborili su sve rekorde kada je zarada na Jutjubu u pitanju. Njima je isplaćeno preko 100.000 evra tokom prethodne godine, a skoro sve pjesme bilježe milionske preglede. Za njima ne zaostaju i Maja Berović i Tanja Savić, koje su dio novca zarađenog od autorskih prava uložile u nekretnine i sređivanje stanova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu