Svijet

Evo kakve nam SKRIVENE PORUKE ŠALJU: Stručnajk o govoru tijela Putina, Bajdena i Zelenskog (FOTO)

Svako obraćanje Vladimira Putina, Volodimira Zelenskog i Džoa Bajdena osim verbalnih poruka upućuje i one neverbalne.

Evo kakve nam SKRIVENE PORUKE ŠALJU: Stručnajk o govoru tijela Putina, Bajdena i Zelenskog (FOTO)
FOTO: ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLI/ANDRZEJ LANGE/EPA/RAS COMBO

Te poruke je objasnio stručnjak za neverbalnu komunikaciju Marko Burazor.

– Vodi se jedan medijski rat u kojem imamo dva teškaša, profesionalca u politici Putina i Bajdena i jednog amatera Zelenskog, koji loše glumi predsjednika u ovoj situaciji iako je profesionalan glumac. On uglavnom drži čitave ruke na stolu, to se nikada ne radi na javnom nastupu jer znači da ste se predali i da ste nemoćni. Kada se detaljnije pogledaju njegovi snimci primjetićete da on škilji da pročita tekst, više je fokusiran da ga dobro pročita nego na poruku koju šalje – rekao je Burazor za K1 televiziju.

– On je na prvom snimku bio totalno bez emocija, čovječe, napadaju ti zemlju, pokaži emocije.

Burazor smatra da je jedini dobar javni nastup Zelenski imao kada se obratio Evropskom parlamentu, jer je pokazao da je pod stresom i da se nešto dešava, prenosi Telegraf.

FOTO: AL DRAGO/EPA
FOTO: AL DRAGO/EPA

– Putin je na početku pokazao jake emocije, u prvim danima vidjela se ljutina, vidio se stres, crvene oči, neispavanost, da to nije laka odluka, da smiruje svoje ruke. Mali prst mu je stalno radio. Iako je stavio šake na sto, on se nije pridržavao nego ih je ispružio da pokaže smirenost – rekao je Burazor.

Kako je naveo, na mitingu je malo iskočio iz svoje zone komfora, svaki njegov nastup je proizvod KGB i crnog pojasa u džudou, mnogo dobro kontroliše emocije.

Pročitajte još

Džo Bajden od prije 20 godina je vrhunski nastupao, tvrdi Burazor, ali su ovdašnji gafovi posljedice godina. On ima umeren govor tijela, sa kojim šalje poruku da je sve pod kontrolom, nema naglih pokreta.

– Njegov nastup kada je izabran za predsjednika je jedan od najboljih koje sam vidio. Kod njega godine već čine svoje, a to da je sposoban u to nemam sumnje.

Na pitanje zašto Putin ne nosi vojnu uniformu na nastupima Burazor je odgovorio:

– Možda bi nosio da je rat u Rusiji, ovako šalje poruku ovo je projekat, ovo će se završtiti i neće trajati u nedogled, a Zelenski želi da militarizuje svaki svoj javni nastup – zaključio je Burazor.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu