Politika

Završeno glasanje poslanika: Usvojen Zakon o platama i naknadama sudija

 Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas, po hitnom postupku, Zakon o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj kojim je predviđeno da plate budu povišene za 10 odsto.

Završeno glasanje poslanika: Usvojen Zakon o platama i naknadama sudija
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Donošenje navedenog zakona ima za cilj povišenje osnovne plate sudija i javnih tužilaca u istom procentu, kao i plata zaposlenim koje se obezbjeđuju iz budžeta Republike Srpske.

U danu za glasanje poslanici su usvojili, po hitnom postupku, dopune Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske.

Poslanici su, po hitnom postupku, usvojili Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma i izmjene Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske.

Pročitajte još

Po hitnom postupku usvojene su dopune Zakona o zapošljavanju stranih državljana i lica bez državljanstva i izmjene Zakona o porezu na dohodak.

Usvojene su izmjene i dopune Zakona o doprinosima po hitnom postupku, kao i izmjene i dopune Zakona o republičkoj upravi.

Po hitnom postupku su usvojene izmjene i dopune Zakona o “Željeznicama Republike Srpske”.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, te Zakon o audio-vizuelnim djelatnostima.

Nakon glasanja okončan je prvi dio 22. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a nastavak je zakazan za 21. jun.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu