Svijet

Ukrajina traži da se odmah oslobode “Rusija drži više od 1.500 civila u zatvorima”

Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk tvrdi da Rusija drži više od 1.500 ukrajinskih civila u ruskim zatvorima.

Ukrajina traži da se odmah oslobode “Rusija drži više od 1.500 civila u zatvorima”
FOTO: STR/EPA

-Oni su u Rostovu, Kursku, oni su u zatvoru, drže se kao ratni zarobljenici iako to ne bi trebalo da budu. Trebalo bi da se oslobode rekla je Vereščuk u ponedjeljak, prenio je Gardijan.

Zarobljena dva Amerikanca

U međuvremenu je portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio  u ponedjeljak da su dva Amerikanca iz Alabame, Endi Taj Nkog Huin (27) iz Trinitija i Aleksandar Druk (39) iz Tuskaluse, zarobljena dok su se borili na ukrajinskoj strani.

Pročitajte još

Peskov je rekao da Rusija ne može da garantuje da se bivši američki vojnici koji su zarobljeni u Ukrajini neće suočiti sa smrtnom kaznom.

-Ne mogu ništa da garantujem. To zavisi od istrage – rekao je Peksov, odgovarajući na pitanje da li može da garantuje da američki ratni zarobljenici neće imati istu sudbinu kao Britanci Ejden Eslin i Šon Piner i marokanski državljanin Brahim Sadoun koji su ranije osuđeni na smrt pred sudom u Donjeckoj Narodnoj Republici, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu