Svijet

Zaharova upozorava: Moskva bi mogla da prekine diplomatske odnose sa Vašingtonom

Moskva bi mogla da prekine diplomatske odnose sa Vašingtonom ako SAD proglase Rusiju kao državu sponzora terorizma, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova upozorava: Moskva bi mogla da prekine diplomatske odnose sa Vašingtonom
FOTO: ZABBY/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovakvo korišćenje sopstvenog zakonodavstva, suprotno međunarodnom pravu, senatori i kongresmeni mogu vidjeti kao strašnu kaznu koja Rusiju može natjerati da živi po pravilima zasnovanom na svjetskom poretku koji su izmislile SAD. Oni su naivni rekla je Zaharova.

Pročitajte još

Ona je dodala da se zaboravlja da svaka akcija nailazi na reakciju, a logičan rezultat takvog koraka može značiti prekid diplomatskih odnosa.

– Nakon toga Vašington rizikuje da konačno pređe tačku bez povratka sa svim logičnim posljedicama – rekla je Zaharova na brifingu.

Prošlog četvrtka, američki Senat odobrio je neobavezujuću rezoluciju kojom se od Stejt departmenta traži da proglasi Rusiju kao državu sponzora terorizma zbog njenih akcija u Čečeniji, Gruziji, Siriji i Ukrajini. Portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao je novinarima da ta oznaka praktično ništa neće promijeniti, s obzirom na to da su sankcije već na snazi, navodi “Sputnjik”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu