Svijet

Zaharova prenijela stav Kremlja “Sa Vašingtonom samo neophodni, CILJANI DIJALOG”

Rusija i SAD nastavljaju ciljane kontakte u onim sferama u kojima je to najneophodnije, a Moskva ostaje otvorena za obostrano koristan dijalog, saopštila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova
FOTO: INFORM MD/YOUTUBE/SCREENSHOT

Reći ću ono što smo uvijek i govorili, da zadržavamo, nazovimo to, ciljani kontakt sa SAD o pitanjima koja se pojavljuju. Otvoreni smo za svaku vrstu obostrano korisnih razgovora, rekla je Zaharova.

Zaharova je naglasila da, s obzirom da kontakti ruskih i američkih službi ostaju selektivni, oni svakako nemaju nikakve veze sa konceptom odnosa punog obima.

Pročitajte još

– Naš stav je dobro poznat SAD – dodala je ruska zvaničnica.

Ona je prokomentarisala i kontakte između Moskve i Vašingtona u vezi sa razmjenom zatvorenika.

– Nažalost, mnogo mjeseci, pa čak i godina, a za jedan broj ruskih građana čak decenijama, nismo vidjeli nikakvu želju SAD da se riješe konkretni problemi po ovom pitanju – rekla je Zaharova.

Ranije je Volstrit džurnal izvestio, pozivajući se na neimenovane američke i zapadne zvaničnike, da je američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Salivan navodno vodio niz povjerljivih razgovora sa pomoćnikom ruskog predsjednika Jurijem Ušakovim i sekretarom Savjeta bezbjednosti Nikolajem Patruševom posljednjih mjeseci o neprihvatljivosti upotrebe nuklearnog oružja i izbjegavanju dalje eskalacije rata u Ukrajini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu