Svijet

Više sreće nego pameti: Pijan sletio u kanal i preživio, pa takav sjeo na traktor

Dva automobila sletjela su u ponedjeljak u odvodne kanale pod neuobičajnim okolnostima, izvijestile su iz PU sisačko-moslavačka i koprivničko-križevačka.

Više sreće nego pameti: Pijan sletio u kanal i preživio, pa takav sjeo na traktor
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prva nesreća dogodila se u ponedjeljak oko 18 sati, kada se u mjestu Golubovac Divuški, vozač nije kretao sredinom saobraćajne trake, pa je automobilom skrenuo u suprotnu saobraćajnu traku i zatim sletio u odvodni kanal. Kasnije je utvrđeno da je bio pod uticajem alkohola od 1.72 promila.

Sljedeći potez vozača je ono što čini ovaj slučaj neobičnim – kad je 43-godišnjak pijan odlučio napustiti mjesto nesreće kako bi otišao po traktor s kojim je planirao izvući automobil iz kanala. Traktorom se uspješno vratio do automobila kojeg je na kraju uspio pomjeriti iz kanala, ali ga je u akciji zatekla policija.

Pročitajte još

Zbog počinjenih prekršaja, protiv vozača s područja Dvora slijedi optužni prijedlog nadležnom Opštinskom sudu.

Druga nesreća dogodila se 28. oktobra tokom vožnje, kada je 41-godišnji suvozač ometao 44-godišnju vozačicu. U jednom trenutku je odlučio povući ručnu kočnicu usred vožnje, nakon čega je vozilo sletjelo i potom završilo u odvodnom kanalu, prenosi Jutarnji.

Srećom, tokom nesreće niko nije povrijeđen, a osumnjičeni suvozač je s područja Varaždinske županije.

Protiv njega je podnijet i poseban izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu