Društvo

"Sve što smo godinama sticali, ostalo je pod vodom" Sead jedva spasio petočlanu porodicu i psa od nabujale rijeke (FOTO)

Veoma teška noć je iza petočlane porodice Gojak koja živi na obali rijeke Lim u naselju Zalug u Prijepolju. Nalet vodene bujice nisu smjeli da čekaju u kući, pa su morali da napuste svoj dom. To se pokazalo kao spasonosna odluka, jer je voda poplavila njihove dvije porodične kuće i pomoćne objekte.

"Sve što smo godinama sticali, ostalo je pod vodom" Sead jedva spasio petočlanu porodicu i psa od nabujale rijeke (FOTO)
FOTO: RINA

Iza nas je besana noć, oka nismo sklopili. Vidjeli smo kako Lim sve više nadolazi, morali smo da pobjegnemo na sigurno. Uspjeli smo da sačuvamo naše živote, i psa. Sve ostalo što smo godinama sticali, ostalo je pod vodom. Bujica je stvorila dvije matice, nevjerovatno brzo je tekla i nije moglo ništa da se spase, rekao je za RINU Sead Gojak.

FOTO: RINA
FOTO: RINA

Pričinjena je ogromna materijalna šteta, ali kako kaže ovaj Prijepoljac, najvažnije je da su svi iz ove stihije izvukli žive glave. Nakon burne noći, do još jedne dramatične situacije došlo je jutros.

– Moj stric koji ima 77 godina ostao je zaglavljen sa traktorom u nabujaloj rijeci. Voda je dostizila visinu od dva metra. Na licu mjesta brzo su se našli spaioci koji su ga izvukli čamcima iz vode i poslat je u Hitnu pomoć, nadam se da je dobro. Matarijalni gubici će se nekako nadoknaditi, bitno je da nema ljudskih žrtava – izjavio je Sead.

FOTO: RINA
FOTO: RINA

Ovo, međutim, nije prvi put da je porodica Gojak u opasnosti zbog izlivanja rijeke Lim. Od 2010. godine njihovo domaćinstvo se do sada našlo čak sedam puta na udaru bujičnih poplava.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu