Kultura

Nominovani za Oskara za najbolju originalnu pjesmu: Lejdi Gaga ponovo u trci za pjesmu iz "Top Gana" (VIDEO)

Lejdi Gaga i Rijana nominovane su za Oskara za najbolju originalnu pjesmu na predstojećoj dodjeli koja će se održati 13. marta, dok je "Karolina" koju je pisala Tejlor Svift za film "Ver d Krov Deds Sing" izostavljena sa liste nominacija za 95. dodjelu nagrada.

Nominovani za Oskara za najbolju originalnu pjesmu: Lejdi Gaga ponovo u trci za pjesmu iz "Top Gana" (VIDEO)
FOTO: DANIEL DAL ZENNARO/EPA

Lista nominovanih za Oskara za najbolju originalnu pjesmu uključuje prvu Rijaninu nominaciju, potom Lejdi Gagu koja se nakon Oskara za film “A Star is Born” ponovo takmiči zahvaljujući pjesmi iz nastavka “Top Gan”.

Tu je i Dajan Voren, dobitnica počasnog Oskara prošlog mjeseca i muzički gigant sama po sebi. Dobila je 14. nominaciju u kategoriji za pjesmu “Aploz” iz dokumentarca “Tel It Lajk a Women”.

Na listi nije Taylor Swift, čija je pjesma “Carolina” iz filma “Where the Crawdads Sing” bila na užem izboru od 15 filmova koji su se borili za nominaciju.

Iako je sedmostruka dobitnica Gremija, Rijanina nominacija danas je njeno prvo priznanje za Oskara.

Lejdi Gaga je nominovanu “Hold Maj Hend” izvela uživo na svojoj turneji Hromatica Bol prošlog ljeta, premda nije bilo kampanje oko pjesme. Pjesma je pokupila nominacije na dodjelama Kritiks Čojs Awords i Zlatni globus.

Pročitajte još

Rijana je pjesmu “Lift Mi Ap” iz filma “Blek Panter: Vakanda Forevr” napisala zajedno s kompozitorom Ludvigom Goransonom i režiserom Rajanom Kuglerom. Snimljena je u čast ostavštine glumca Čedvika Bosemana, koji je igrao kralja T'Čalu u originalnom filmu. Boseman je preminuo od raka debelog crijeva 2020. godine u 43. godini.

Nominovane za Oskara za originalnu pjesmu su i numere “Natu Natu” (“RRR”) i “Dis Is a Lajf”. Dodjela Oskara će se održati 13. marta u Dolbi teatru u Holivudu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije