Društvo

Moraće debelo da plati: Hadžifejzović kažnjen zbog navodnog poziva na ubistvo Dodika

Regulatorna agencija za komunikacije, na čelu s Draškom Milinovićem, drastično je finansijski kaznila FACE TV zbog navodnih propusta u tri emisije Centralnog dnevnika, između ostalog i zbog navodnog poziva na ubistvo Milorada Dodika.

senad hadžifejzović
FOTO: FACE TV/ YOUTUBE/ SCREENSHOT

Rak je izrekao drakonsku kaznu FACE TV u iznosu od 15.000 KM, zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik”, pri čemu je RAK ustanovio da je najznčajniji propust navodini poziv Senada Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, prenosi Bosnainfo.

Pročitajte još

Mada nije jasno i nedvosmisleno utvrđeno je li Hadžifejzović u spornoj izjavi kazao da Dodika treba “umiriti” ili “ubiti”, RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM, , piše Slododna Bosna.

Sporni snimak je analizirala Agencija za forenziku, i bez obzira što nije mogla precizno ustanoviti šta je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju FACE TV mora platiti bez obzira hoće li se ili neće žaliti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu