Društvo

Za program samozapošljavanja pola miliona maraka

Vlada Brčko distrikta usvojila je danas Program samozapošljavanja za ovu godinu, vrijedan 500.000 KM.

Za program samozapošljavanja pola miliona maraka
FOTO: CVIJETA KOVAČEVIĆ/RAS SRBIJA

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u brčanskoj Vladi Pero Gudeljević rekao je da je limit sredstava Programa samozapošljavanja po subjektu za ovu godinu 15.000 KM.

S obzirom da u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta postoji nešto neutrošenih sredstava iz prethodnih godina, danas je data saglasnost da Zavod pokrene proceduru i 77.800 KM usmjeri u program samozapošljavanja, što znači da će ukupan fond biti 577.800 KM – pojasnio je Gudeljević.

Govoreći o ovom programu, on je rekao da je razlika u odnosu na prošlu godinu to što neće biti dijela za poljoprivredu, jer postoji novi program za poljoprivredu koji, takođe, iznosi 500.000 KM.

– Do sada je 248 preduzetnika započelo posao sredstvima iz ovog programa, a očekujemo da će biti 35 do 40 novih pravnih subjekata – rekao je Gudeljević.

Usvojen je i Program utroška sredstava za sufinansiranje projekata koje finansiraju EU i drugi donatori.

Šef Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Delfa Dejanović rekla je da će novac dobiti četiri organizacije iz Brčko distrikta – Omladinski centar “Vermont”, Crveni krst i Omladinski centar “Proni”, po 15.000 KM, te Biciklistički klub “Sveti Nikolaj” 5.000 KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu