Svijet

Prijateljica pokušavala da je odgovori: Prije nego je pošla u krvavi pohod, djevojka je napisala OVU PORUKU

Odri Hejl, transrodna osoba koja je počinila masakr u Nešvilu poslala je prijateljici jezivu poruku o samoubistvu nekoliko minuta prije nego što je ubila troje djece i troje odraslih.

Odri Elizabet Hejl sa puškom u ruci
FOTO: METRO NASHVILLE POLICE DEPARTMENT, LINKEDIN/RINGIER

Hejl (28) poslala je poruku Averijani Pejton, svojoj bivšoj košarkaškoj saigračici iz srednje škole, na Instagramu u ponedeljak u 9.57.

„Ovaj post je o tebi, to je u suštini bila poruka o samoubistvu. Planiram da umrem danas“, napisala je Hejl, koristeći ime Ejden, prema porukama koje je Pejton objavila.

“OVO NIJE ŠALA!!! Vjerovatno ćeš čuti o meni na vijestima nakon što umrem”, napisala je Hejl, koja se identifikovala kao transrodna osoba..

Na kraju je napisano: Ovo je moje poslednje zbogom. Volim te… Vidimo se ponovo u drugom životu. Potpisala je pismo sa Odri (Ejdan).

Pejton joj je rekla da to ne čini, da ima još mnogo toga da proživi i da će se moliti za nju.

Pročitajte još

U odgovor, Hejl je napisala: Znam, ali ne želim da živim. Tako mi je žao. Ne pokušavam da te uznemirim ili privučem pažnju. Samo treba da umrem. Htio sam prvo da ti kažem jer si najljepša osoba koju sam ikada video i poznavao cijelog života. Moja porodica ne zna šta ću da uradim. Jednog dana ovo će imati više smisla. Za sobom sam ostavio više nego dovoljno dokaza. Ali nešto loše će se dogoditi.

Pejton je rekla da ju je uputila na SOS linije za samoubistvo i da je Hejl i ranije otkrivala da ima suicidne misli.

Nekoliko trenutaka nakon poslate posljednje poruke, Hejl je, naoružana jurišnim puškama i pištoljima ušla u privatnu hrišćansku školu Kovenant.

Ubila je troje devetogodišnjaka i tri radnika škole prije nego što ju je ubila policija — 14 minuta nakon što su primili poziv o aktivnom strijelcu, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu