Banjaluka

"Banjaluka dobija objekte na koje se čekalo decenijama" U završnoj fazi radovi na novoj školi u Adi i dvorani na Laušu

Radovi na izgradnji škole u naselju Ada ulaze u završnu fazu, a tokom ovog mjeseca sve će biti spremno za otvaranje multifunkcionalne dvorane na Laušu.

"Banjaluka dobija objekte na koje se čekalo decenijama" U završnoj fazi radovi na novoj školi u Adi i dvorani na Laušu
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da Banjaluka mijenja svoj oblik i da se neprestano razvija i dobija one ustanove, odnosno objekte na koje je čekala decenijama.

– Prva škola koja se gradi u Banjaluci nakon 20 godina ulazi u završnu fazu, a u toku aprila sve će biti spremno za otvaranje multifunkcionalne dvorane na Laušu na koju mnoge generacije čekaju. Iskreno, srećan sam i ponosan na sve do sad urađeno – rekao je Stanivuković.

Pročitajte još

Škola u Adi biće najmodernija škola u Republici Srpskoj.

Uz uobičajeni sadržaj objekat ove škole posjedovaće liftove i toalete za lica sa invaliditetom, prostran hol sa neobičnim stepeništem koji će biti idealan za razne školske manifestacije, kao i učionice opremljene prema najvišim standardima.

Podsjećamo, nova sportska dvorana na Laušu prilagođena je za mnoge sportove, te za organizovanje brojnih sportskih takmičenja.

U sklopu ovog objekta biće i prva dvorana borilačkih sportova u našem gradu.

Obezbijediće optimalne uslove za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, ali i kvalitetne uslove za treninge sportskih klubova i sportista u tom naselju.

Dvorana na Laušu izgrađena je uz postojeći objekat škole, sa pripadajućim unutrašnjim tribinama, a sadržavaće i otvoreno sportsko igralište sa vanjskim tribinama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu