Hronika

Majka NE ZNA da joj je kćerka ubijena: Stojan priznao šta je učinio djevojčici, pa se izvlačio na psihičke probleme

Stojan Ilić (38) na saslušanju u tužilaštvu do detalja je opisao kako je i zbog čega ubio N.P. (16) i teško povrijedio njenu majku S.P., baku M.P. i ujaka D.P.. Nesrećna djevojčica juče je sahranjena, a prema riječim rođaka, njenoj majci još nije rečeno da je mrtva.

Sahrana Nevene P. u Ripnju
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Gotovo u isto vrijeme njen dželat je iznosio odbranu. O tragediji koja se dogodila njena majka ne zna ništa.

– Pitala je kako joj je majka i brat. I ne zna da joj je kćerka napadnuta i ubijena. Sjeća se da je Stojan rekao da će se vratiti – kaže rođaka porodice ubijene N.P.

S.P. je Ilić ubo sedam puta, a nož joj je oštetio plućnu maramicu.

Inače, Stojan se pred tužiocem vadio na psihičke probleme, ali i otkrio da ga je maloljetna komšinica vrijeđala i ponižavala kao i njena cijela porodica.

Pročitajte još

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih djela za koja se tereti i detaljno iznio svoju odbranu.

Sumnja se da je Stojan I. 10. aprila oko 14.30 iz porodične kuće maloljetne oštećene u Ripnju automobilom povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao djevojku u nenaseljeni dio Ripnja, izveo je na kosinu ispod željezničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predjelu lijevog ramena i u predjelu vrata sa zadnje strane, usljed čega je djevojka zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i trpjela bolove, a kasnije preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog djela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem nanio više teških i lakih tjelesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je napustio lice mjesta, uz prijetnju da će se vratiti.

Stojan se na saslušanju branio da su ga spopale crne misli jer mu se N.P. u kolima rugala i smijala. I njena porodica mu se podsmijavala jer ima psihičkih problema od kojih se liječio, prenosi Telegraf.

Rekao je da mu je jako žao zbog svega sto se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo.

Zločin se dogodio u ponedjeljak oko 14 sati.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu