Hronika

"Izgubila sam se" Potresne riječi majke djevojčice Džene (2) nakon što je Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv 3 ljekara (FOTO)

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv tri osobe zbog nesavjesnog liječenja koje je izazvalo smrt dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun.

Majka na protestu jer joj je umrla kćerka zbog greške ljekara
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Amila Gadžun, majka preminule Džene, kaže da je u pozitivnom šoku i da je pod velikim emocijama nakon saznanja da je optužnica podignuta.

FOTO: OPCINA KAKANJ/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: OPCINA KAKANJ/FACEBOOK/SCREENSHOT

– U pozitivnom šoku smo, bez riječi sam. Izgubila sam se… Ovo nam vraća nadu u tužilaštvo, imali smo donekle sumnju. Dali su nam nadu da će se ipak nešto uraditi – rekla je Gadžun.

Pročitajte još

Optuženi su doktor Suad Rožajaca, te dvije doktorke Jasmina Halimić i Nina Jovanović. Benjamin Bejtović, vlasnik privatne klinike u kojoj je obavljena operacija nakon koje je preminula dvogodišnja djevojčica, nije optužen, piše Klix.

Podsjećamo, djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun u novembru 2021. godine operisana je u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije