Banjaluka

NOVI PRIJEDLOG Zeleni most nazvati po patrijarhu Pavlu

Uporedo sa raspravom o tome koje će boje biti novi Zeleni most u naselju Obilićevo, građani se pitaju i kako će ubuduće zvanično zvati moderni prelaz preko Vrbasa.

NOVI PRIJEDLOG Zeleni most nazvati po patrijarhu Pavlu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dotrajali most koji je 59 godina spajao naselja Obilićevo i Kočićev Vijenac srušen je ove godine, a završetak gradnje novog očekuje se do kraja decembra. Budući Zeleni most imaće dvije saobraćajne trake, po dve biciklističke i pješačke staze, a svakako najzanimljiviji je vidikovac prema plaži, sa klupom i zelenilom, što će sigurno posatati novo omiljeno mjesto građana.

Mada mnogi Banjalučani kažu da će po navici most nastaviti da zovu “Zeleni”, pojavile su se i zanimljive inicijative za budući naziv.

Vidim da se vode polemike da li će se i dalje zvati kao što se i prije nezvanično zvao Zeleni most ili će ipak imati drugi naziv. Moj bi prijedlog bio da se zove most patrijarha Pavla “Pavlov most”. Na taj način bismo se odužili i ostavili sjećanje na našeg patrijarha Pavla i onu njegovu čuvenu izreku “Budimo ljudi”. Ako smo ljudi, tako bi trebalo i da bude – poručio je odbornik Marinko Umičević na svom Fejsbuk profilu.

Podsjetimo, prošle godine je bila pokrenuta inicijativa da se ulica u Novom Boriku nazove po pokojnom poglavaru Srpske Pravoslavne Crkve, ali se odustalo od prijedloga, uz obrazloženje da je riječ o ulici na periferiji grada, te da patrijarh Pavle zaslužuje da mu se Banjaluka oduži na bolji način.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu