Banjaluka

SNJEŽNO SLJEPILO Vozači traže ZABRANU PROLAZA kamionima, nadležni ne vide u čemu je PROBLEM

Svaki put kada padne snijeg brdo na Tunjicama je nepremostiva prepreka za kamione i šlepere, kako je i bilo i prije samo nekoliko dana, kada su snježni nanosi zatrpali Banjaluku.

SNJEŽNO SLJEPILO Vozači traže ZABRANU PROLAZA kamionima, nadležni ne vide u čemu je PROBLEM
FOTO: SRPSKAINFO

U ovakvim situacijama vozačima treba više od sat i po vremena da prevale samo 4 kilometra puta od prijedorske petlje do Dragočaja. Tako je bilo i ovog puta, a da ne bi došlo do haosa u saobraćaju policija je zabranila prolaz teretnim vozilima.

Trenutno proljeće, kažu vozači, samo je privremeno otjeralo ovaj problem. Čim opet padne snijeg, ističu, saobraćajne muke u ovom dijelu grada se vraćaju.

Vozači zato pitaju nadležne da li bi problem riješilo postavljanje znaka “zabranjen prolaz teretnim vozilima kada pada snijeg”. Kako dodaju, već postoji znak obavezno stavljanje lanaca, ali to vozači šlepera i kamiona ne poštuju.

Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo

Iz JP “Putevi RS” odgovaraju, međutim, da su na magistralnom putu M4, Banjaluka Prijedor, postavljeni znakovi i dopunske table za zimsko održavanje u skladu sa Zakonom o javnim putevima, odnosno znakovi obavezne upotrebe lanaca, te da poštovanje primjene ovih propisa vrše pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

– U neposrednoj blizini dionice magistralnog puta M4, Banjaluka- Prijedor, u naselju Tunjice, nalazi se centralni punkt za zimsko održavanje preduzeća za održavanje puteva ”Кozaraputevi”, koji u skladu sa Planom zimskog održavanja i uslova na terenu preventivno djeluju na uklanjanju snijega i obezbjeđivanju adekvatnih i bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja – poručili su iz “Puteva”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu