Svijet

CRNOGORSKA POLICIJA PRESJEKLA LANAC KRIJUMČARENJA Zaplijenjeno 84 kilograma marihuane iz Albanije

Crnogorska policija presjekla je lanac krijumčarenja narkotika iz Albanije u Crnu Goru i zaplijenili oko 84 kilograma maruhuane, saopšteno je iz Uprave policije.

CRNOGORSKA POLICIJA PRESJEKLA LANAC KRIJUMČARENJA Zaplijenjeno 84 kilograma marihuane iz Albanije
FOTO: RAS SRBIJA

Policijski službenici obilazila su rejon Zbelj da bi otkrili osobe za koje se sumnja da preko Skadarskog jezera iz Albanije krijumčare marihuanu na teritoriju Crne Gore.

U neposrednoj blizini plovnog kanala uočili su nepoznato lice sa džakovima, koje je, kada je ugledalo policiju, počelo da bježi prema granici sa Albanijom –  navodi se u policijskom saopštenju.

Crnogorski policajci pronašli su šest manjih džakova i dvije veće kese u kojima se nalazilo 97 pakovanja marihuane, ukupne težine oko 84 kilograma.

Pronađena opojna droga predata je službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje, a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Droga će biti upućena u forenzički centar radi vještačenja.

Iz policije su poručili da u saradnji sa graničnom policijom Albanije preduzimaju intenzivne mjere i radnje s ciljem identifikacije počinilaca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu