Društvo

NAPUSTIO SJEDNICU Načelnik Teslića pokrenuo inicijativu za RASPUŠTANJE lokalnog parlamenta

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević uputio je danas Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske inicijativu za raspuštanje Skupštine opštine Teslić, nakon što je dobio podršku građana tokom postupka opoziva koji je sproveden 3. marta, a po odluci lokalne skupštine, saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić.

NAPUSTIO SJEDNICU Načelnik Teslića pokrenuo inicijativu za RASPUŠTANJE lokalnog parlamenta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Miličević je rekao da je zvanično Vladi Republike Srpske, odnosno nadležnom Ministarstvu, uputio inicijativu za raspuštanje lokalnog parlamenta, očekujući savjestan odgovor Narodne skupštine Republike Srpske o ovom pitanju.

On je pozvao najviše zvaničnike Republike Srpske da posjete Teslić.

Danas je i zvanično otišao zahtjev, odnosno poziv predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da posjete Teslić, da razgovaramo o perspektivama i daljem razvoju opštine, o projektima koji su u toku, kao i onim projektima koje smo mi kroz Plan kapitalnih ulaganja zamislili – rekao je Miličević.

Načelnik opštine Teslić je negirao da je on uzrok opstrukcija odnosa između opštinske uprave i institucija Republike Srpske i naveo da one dolaze iz jednog dijela teslićkog SNSD-a.

Miličević je zajedno sa odbornicima SDS-a i SP-a napustio današnju sjednicu Skupštine opštine Teslić zato što u dnevni red nije uvršten izvještaj Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, navodi se u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu