Društvo

Postavljen prvi vidikovac iznad Trebinja

Na ulasku u Trebinje iz pravca Bileće urađen je prvi vidikovac za odmor, sa koga Trebinjci i turisti mogu da posmatraju panoramu grada.

Postavljen prvi vidikovac iznad Trebinja
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Projekat je realizovala Turistička organizacija grada Trebinja uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine i turizma RS.

U trebinjskoj Turističkoj organizaciji kažu da je vidikovac izgrađen od drveta i kamena, povšine devet metara kvadratnih, a postavljena je i info tabla sa glavnim turističkim odrednicama u Trebinju.

Ovo je još jedan novi sadržaj u okviru koga će turisti, gosti i slučajni prolaznici moći da se odmore, okrijepe i uživaju u panoramskoj ljepoti Dučićevog grada. Realizacijom ovog projekta Trebinje je postalo rijetka turistička destinacija u BiH koja ima ovakav sadržaj koji turistima i lokalnom stanovništvu omogućuje da na zanimljiviji način provedu slobodno vrijeme – kažu u Turističkoj organizaciji.

Broj turista u Trebinju raste iz godine u godinu, pa je u 2017. godini registrovano 31 odsto više turista nego godinu ranije, a najviše je turista iz Turske.

 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu