Društvo

ĐACI SE OTROVALI U ŠKOLI Analize pokazale da su za probleme osnovaca krive ŠPAGETE BOLONJEZ

Uzrok stomačnih problema na koje su se prošle nedjelje po povratku sa nastave požalili učenici Osnovne škole “Radoje Domanović” sa Novog Beograda je trovanje, pokazuju prvi rezultati analiza Gradskog zavoda za javno zdravlje (GZZJZ).

ĐACI SE OTROVALI U ŠKOLI Analize pokazale da su za probleme osnovaca krive ŠPAGETE BOLONJEZ
FOTO PROFIMEDIA

U GZZJZ danas je zvanično potvrđeno redakciji “Blica” da je prošle srijede u novobeogradskoj osmoljetki bilo trovanja hranom. Od 160 djece koliko ih je tog dana ručalo u školi, na zdravstvene tegobe se požalilo njih 21, svi učenici prvog razreda, od kojih je sedmoro potražilo ljekarsku pomoć, a svi su jeli isti obrok špagete bolonjez.

Djeca su po povratku kući povraćala, imala dijareju, temperaturu… Dan kasnije dvije epidemiološke ekipe GZZJZ su izvršile seriju analiza i testova, uzeli brisove radnika i djece, uzorke sa radnih površina, posjetili su i ketering firmu koja je dopremila obroke, a sve će biti mnogo jasnije po dobijanju svih rezultata koji će biti proslijeđeni Sanitarnoj inspekciji.

Direktor ketering firme koja je, između ostalog, dopremila i sporne špagete bolonjeze u OŠ “Radoje Domanović”, još prošle nedjelje je za “Blic” rekao da su “tog dana dostavili 600 obroka u pet škola u Beogradu, a da niko sem gore pomenutih mališana sa Novog Beograda nije imao nikakve simptome trovanja hranom”.

(Blic)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu