Svijet

ISIS objavio fotografije terorista za koje tvrdi da su izveli POKOLJ NA ŠRI LANKI (FOTO)

Islamska država, koja je preuzela odgovornost za bombaške napade na Šri Lanki u kojima je na Uskrs ubijeno najmanje 359 osoba, objavila je i fotografije navodnih napadača, prenosi britanski “Metro”.

ISIS objavio fotografije terorista za koje tvrdi da su izveli POKOLJ NA ŠRI LANKI (FOTO)
FOTO: TANJUG/AP

Amak, novinska agencija te terorističke organizacije, uz fotografije je objavila i imena sedmorice napadača i opisala koji je od njih učestvovao u kojem napadu.

Takođe navode kako se jedan od njih sukobio s policijom i ubio trojicu policajaca.

Na slici se vidi Zahran Hašim, koga su šrilankanske vlasti označile kao lidera militantne grupe NTJ (Nešenel Tauvid Džamat).

Osim fotografije objavili su i snimak na kojoj se vidi kako se muškarci s fotografije zaklinju na vjernost kalifatu i vođi Abu Bakr al-Bagdadiju i uzvikuju “Alahu akbar”.

Šrilankanske vlasti su ranije objavile da je vjerovatno da je napade organizovala međunarodna teroristička mreža.

Imam Hašim ima za sobom istoriju rasizma i islamske superiornosti. U julu 2017. su mediji Šri Lanke izvjestili da se liderima organizacije sudi zbog uvreda protiv Bude na snimku i vrijeđanja osjećanja budističke zajednice u zemlji. Zahran je na “Jutjubu” objavio nekoliko snimaka u kojima iznosi komentare koji se mogu smatrati “zapaljivima”, piše Blic.

Ranije danas je saopšteno i da je broj žrtava napada porastao na 359. U napadima na crkve i hotele u Šri Lanki povrijeđeno je preko 500 osoba.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu