Društvo

"DA SVI OSJETE RADOST VASKRSA" Savić darovao šestočlanu porodicu Nakić

Načelnik opštine Lopare Rado Savić posjetio je danas povodom Vaskrsa šestočlanu porodicu Nakić u Milinom Selu, koja ima dijete sa posebnim potrebama, i darovao ih sa 500 KM.

"DA SVI OSJETE RADOST VASKRSA" Savić darovao šestočlanu porodicu Nakić
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Savić je istakao da su Nakići divan primjer višečlane porodice i da ova majevička opština na ovaj način podstiče natalitet a to će činiti i u narednom periodu.

Raduje me što je u posljednje vrijeme u Loparama  povećan broj djece u vrtiću, koji smo renovirali prethodne godine a nesebičnu pomoć u renoviranju nam je pružila dijaspora – rekao je Savić za Srpskainfo.

Savić je sugrađanima i majevičkoj dijaspori čestitao Vaskrs uz želju da praznik provedu sa porodicom u miru, sreći i ljubavi.

– Povodom Vaskrsa dodijelili smo 200 paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama u opštini Lopare, kako bi svi osjetili radost Vaskrsa – naveo je Savić i dodao da je za tu namjenu iz budžeta opštine izdvojeno 3.200 KM.

Slavica Nakić, majka je četvoro djece od kojih najstariji sin ima 13 godina, a najmlađi Ilija ima dva mjeseca.

– Velika porodica je zadovoljstvo ali i velika obaveza, a sve se postigne na vrijeme – rekla je Nakićeva.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kćerka Nakića, Dušanka, učenica trećeg razreda, istakla je da su svi zajedno sa majkom u petak šarali jaja i da je Vaskrs poseban događaj u njihovoj kući.

Trinaestogodišnji Igor, koji je u invalidskim kolicima, zahvalio se na darovima i rekao da za njega Vaskrs znači veselje a najdraže mu je šaranje jaja.

Danas je u porodici Nakić razlog više za slavlje, jer, osim najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, proslavljaju i krštenje dvomjesečnog sina  Ilije.

Zajedno sa Savićem, u posjeti ovoj višečlanoj porodici bili su direktor Doma zdravlja u Loparama Želimir Nešković, predsjednik Udruženja višečlanih porodica “Podmladak” Mile Perić i odbornik u Skupštini opštine Lopare iz Milinog Sela Božidar Marković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu