Hronika

“ISTRAUMIRANI SMO” Lopov iz kuće odnio novac i zlato, mještani u strahu zbog ČESTIH PROVALA

Nepoznati počinioci su sinoć oko 21 sat opljačkali kuću porodice Petrović u Gračanici i odnijeli 700 evra i zlato u vrijednosti od oko 450 evra.

“ISTRAUMIRANI SMO” Lopov iz kuće odnio novac i zlato, mještani u strahu zbog ČESTIH PROVALA
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Vidno potreseni i uplašeni članovi porodice istakli su za RTK da su ovakve pljače sve učestalije i zabrinjavaju sve mještane u opštini Gračanica i da se ovakvim događajima mora stati na kraj.

Pri povratku kući zatekli smo razbijeno staklo na prozoru od spavaće sobe, otvoren ormar, pobacane kutije od nakita, a onda smo ustanovili da su nestali novac i zlatni nakit koji smo imali. Pozvali smo policiju, došli su i obavili uviđaj. Uplašeni smo i istraumirani, nerijetko ostavljamo kuću zaključanu, i poslije ovoga, pitamo se šta bi još moglo da se desi – rekao je Stojan Petrović.

Porodicu Petrović je poslije policijskog uviđaja posjetio i predsjednik opštine Gračanica Srđan Popović.

– Ovo je još jedna u nizu pljački, i nažalost i u ovim prazničnim danima mještani nemaju mira. Insistiraću da već sutra održimo sastanak s predstavnicima Kfora i policije, jer ovo mora da prestane. U ovom kraju je ovo već treća pljačka, niko od mještana naše opštine ne smije da bude šikaniran, smatram da policija mora i preventivno da djeluje, a na nama je takođe da insistiramo da institucije koje se bave bezbjednošću rade svoj posao – rekao je Popović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu