Hronika

“SKRHANA SAM OD BOLA” Majka mladića koji je poginuo vozeći velikom brzinom U ŠOKU

Ovo je velika tragedija, nijema sam od tuge. Svi smo skrhani od bola, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da ga više nema.

“SKRHANA SAM OD BOLA” Majka mladića koji je poginuo vozeći velikom brzinom U ŠOKU
FOTO: ZORAN ILIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Ovako za Novosti priča Valentina L, majka tragično nastradalog Nemanje L. (16), koji je u nedjelju poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Umčarima.

Kako kažu mještani ovog gročanskog sela, mladić je velikom brzinom vozio očev “mercedes” Beogradskom ulicom, okrznuo ivičnjak trotoara, poslije čega je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u drvo sa suprotne strane kolovoza.

Od siline udara vozilo je bilo potpuno smrskano, a tinejdžer je preminuo na mjestu. Prema riječima očevidaca, prizor je bio stravičan.

Spavala sam u sobi kada se odjednom začuo strašan udarac. Odmah sam izletjela napolje, i ugledala stravičan prizor. Kada sam se približila automobilu vidjela sam samo ruke i krv kako šiklja na sve strane. Počela sam da plačem, bila sam u velikom šoku – drhtavim glasom priča Jovana iz Umčara, čija se kuća nalazi nekoliko metara od udesa.

Trenutak kasnije, priča Jovana, tu se stvorilo mnogo ljudi, koji su u nevjerici posmatrali jeziv prizor. Najpribraniji su pokušali da pomognu mladiću, bezuspješno probali da otvore vrata i izvuku ga, a Jovanina sestra je brzo otišla u centar sela da pozove Hitnu pomoć.

Mještani Umčara navode da je veliki problem predstavljala činjenica da vatrogasna vozila u ovom selu nemaju potrebnu mehanizaciju za sječenje lima, pa su morali da sačekaju kolege iz Beograda.

Foto: nlazarevic3 / Instagram
Foto: nlazarevic3 / Instagram

– U trenutku smo svi mislili da diše, ali on nije davao znake života. Dolaskom na mjesto nesreće, doktori su samo mogli da konstatuju smrt – kaže Jovana.

Na kobno proširenje u Beogradskoj ulici ubrzo su došli roditelji stradalog dječaka, koji nisu mogli da vjeruju šta vide. Majka je od šoka pala u nesvjest, dok joj otac nije dopuštao da vidi tijelo svog sina.

Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija
Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija

– Porodica preminulog mladića je stvarno dobra, poštena, vrijedna. Bave se poljoprivredom, imaju kombajne i mnoge mašine. Ovo je za sve nas bio veliki šok. Moj sin je pokušao sa ostalima da izvuče tijelo, ali zbog vozila koje je potpuno uništeno, to nije bilo moguće. Stradali je, koliko znam, bolovao od dijabetesa i primao insulin. Možda mu je za volanom pozlilo, pa se zbog toga zakucao u drvo – priča Srboljub P, mještanin Umčara.

U porodičnoj kući nastradalog mladića u Pudarcima, svega kilometar od mjesta nesreće, okupili su se mnogi prijatelji i rodbina kako bi mladića ispratili na vječni počinak. Njegovo tijelo je, poslije obdukcije, u ponedjeljak poslije podne predato familiji.

Neizmjerna tuga, plač, poneki jecaji, to je sve što se u ponedjeljak čulo u ovom dijelu Grocke. Maloletni Nemanja ima mlađeg brata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu