Društvo

JAVNI ČAS U MODRIČI "MD klinci" pokazali sportske vještine

Članovi Sportskog društva “MD klinci” sinoć su na trgu “Dr Milan Jelić” u Modriči izveli javni čas na kome su pokazali sportske vještine koje su stekli.

JAVNI ČAS U MODRIČI "MD klinci" pokazali sportske vještine
FOTO: SRNA

Predsjednik ovog društva Goran Tadić rekao je Srni da je javni čas tradicionalna sportsko-zabavna manifestacija koja se organizuje povodom završetka školske godine.

Cilj Sportskog društva “MD klinci”, koje ove godine obilježava deceniju postojanja i rada, jeste unapređenje zdravlja i sprečavanje deformiteta kod djece, te da djeca kroz igru i treninge koje vode profesori fizičkog zavole sport i steknu navike druženja, sportskog ponašanja i zdravog života – naveo je Tadić.

On je istakao da ovo društvo trenutno okuplja oko 300 djece uzrasta od 4 do 17 godina, razvrstanih u svim selekcijama Škole opšteg sporta, Škole odbojke i Škole košarke.

Tadić je istakao da je za 10 godina kroz “MD klince” prošlo više od 1.800 djece, od kojih su mnogi nastavili rad i takmičenja u ženskom i muškom odbojkaškom klubu, muškom košarkaškom klubu, te fudbalskom klubu u Modriči.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu