Politika

HAOS U SKUPŠTINI Flašom u glavu pogodila predsjednicu, morala intervenisati policija (VIDEO)

Tokom današnjeg zasjedanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona odvijala se prava drama kada je opozicioni poslanik Daliborka Milović fizički nasrnula na predsjednicu Skupštine Editu Velić.

HAOS U SKUPŠTINI Flašom u glavu pogodila predsjednicu, morala intervenisati policija (VIDEO)
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE

Naime, tačka dnevnog reda bila je izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara. Ipak, zbog određenih neslaganja u načinu izbora članova odbora, opozicioni poslanik Daliborka Milović iz Liberalne stranke povukla je vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine BPK Gorazde na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora za izbor komesara.

Milović potom duži vremenski period nije htjela napustiti govornicu, pa je predsjedavajuća Skupštine u jednom trenutku prekinula sjednicu.

Milović je potom donijela i stolicu i sjela iza govornice. Nije popuštala uprkos razgovorima s drugim članovima svoje stranke. Daliborki Milović se za govornicom pridruzio poslanik Mirsad Dizdar (LS) pa su zajedno sjedili iza govornice. Dizdar je počeo dobacivati i prekidati, da bi Jasmin Haznadar, poslanik A-SDA prišao i pokušao ga odgurati iza govornice. Nastala je gužva u kojoj je Milović flašom vode gađala predsjedavajuću Skupštine, nakon čega je Velić tražila prekid sjednice i dolazak policije.

Sjednica je potom prekinuta, a u skupštinsku salu je stigla i policija koja je uzela izjave od akterki ovog nemilog događaja, javlja Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu