Kultura

"LADINE PRIČE" Samostalna izložba Karoline Marušić u Kulturnom centru UDAS

Samostalna izložba umjetničkih radova Karoline Marušić pod nazivom „Ladine priče“ biće otvorena u utorak, 10. septembra, u 19 sati u Kulturnom centru UDAS u Banjaluci.

"LADINE PRIČE" Samostalna izložba Karoline Marušić u Kulturnom centru UDAS
FOTO: FOTO: KULTURNI CENTAR UDAS/FACEBOOK

Riječ je o petoj samostalnoj izložbi iz oblasti slikarstva umjetnika sa i bez invaliditeta u okviru programa izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS Banjaluka za 2019. godinu.

Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, na osnovu javnog konkursa iz oblasti slikarstva za umjetnike sa i bez invaliditeta, odabrao je radove umjetnice Karoline Marušić za predstavljanje u KC UDAS.

U okviru izlagačkih aktivnosti za 2019. u kulturnom centru, u periodu od marta do septembra 2019. godine postavljaće se, svakog mjeseca, izložbe umjetničkih radova umjetnika sa i bez invaliditeta iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

O autorki

Karolina Marušić je rođena 1965. u Mostaru, a stalno je nastanjena u Širokom Brijegu.

Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru, smjer slikarstvo, u klasi prof. dr. art Dragane Nuić Vučković. Član je Udruženja likovnih umjetnika „En Face“ i „DHLU“ u FBIH.

Imala je tri samostalne izložbe u Gradskoj galeriji Tomislavgrad, galeriji Gorica Grude i Muzeju grada Kaštela. Učestvovala je na više izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na brojnim međunarodnim kolonijama.

Od javnih djela autorka je ilustracije za omot knjige „Neke je pjesme najbolje odšutjeti“ autorke Blanke Kraljević, kao i likovnih priloga za nju. Autorka je i likovnog rješenja poštanske marke “Međunarodni dan porodice”, za Hrvatske pošte u Mostaru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu