Banjaluka

PROJEKAT PRI KRAJU Za semaforizaciju RASKRSNICE SMRTI u Ramićima 300.000 KM

Postavljanje semafora i korigovanje opasne raskrsnice na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, na odvajanju za naselja Ramiće i Dragočaj, sa ciljem da se poboljša bezbjednost učesnika u saobraćaju očekuje se do sredine novembra.

PROJEKAT PRI KRAJU Za semaforizaciju RASKRSNICE SMRTI u Ramićima 300.000 KM
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako saznajemo, za realizaciju tog projekta biće potrebno oko 300.000 KM.

Direktor preduzeća Putevi RS Nenad Nešić je rekao da je usaglašen projekat koji je dostavio Grad Banjaluka, ana osnovu kojeg bi se trebala uraditi semaforizacija raskrsnice.

U narednim danima uradićemo rebalans poslovanja preduzeća zato što prvobitnim planom investicija Puteva RS ovaj projekat nije bio predviđen odnosno nisu bila planirana sredstva za njegovu realiziaciju u 2019. – kazao je Radiojičić.

Objasnio je da će nakon toga raspisati tender za izbor izvođača radova.

FOTO: Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
FOTO: Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Očekujem da će do početka zimske sezone, odnosno do 15. novembra raskrsnica u Dragočaju biti riješena – kazao je Nešić.

Pročitajte još

Na ovoj raskrsnici je predviđeno postavljanje semafora, korigovanje lokacije postojećeg obilježnog pješačkog prelaza i izmještanje autobuskog stajališta. Isto tako, planirani su radovi i na priključnim saobraćajnicama, koje moraju da budu izdignute na nivo magistralnog puta, kako bi se obezbijedila adekvatna preglednost za uključenje na magistralni put M4, Banjaluka – Prijedor.

U pitanju je veoma prometna raskrsnica na kojoj se godinama dešavaju saobraćajne nesreće, koje su u pojedinim slučajevima imale i smrtni ishod. Ljudi koji žive u njenoj blizini ili koji tuda prolaze insistiraju da se radi o opasnoj raskrsnici i da je potrebno nešto preduzeti, jer vozila, i pored znakova za ograničenje brzine, tuda prolaze velikom brzinom, čime ugrožavaju pješake, a među najugroženijim su djeca. Naime, ta lokacija je i prelaz koji svakodnevno koriste osnovci koji idu u školu u neposrednoj blizini.

Dugogodišnje insistiranje stanovnika ovog kraja da se riješi taj problem nije donijelo nikakve promjene, a nezadovoljstvo je eskaliralo sredinom marta kada je na toj raskrsnici u saobraćajnoj nesreći staradao mladić.

Ova tragedija je bila povod da se pobune mještani ova dva naselja. Njih oko 300 se u znak protesta okupilo na toj raskrsnici tražeći rješenje problema. Nakon toga su usljedila obećanja Grada i Puteva RS da će ovaj problem biti riješen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu